Le Golf National – The Albatros Course

Le Golf National Albatros course is ontworpen door de architecten Hubert Chesneau en Robert Von Hagge om prestigieuze internationale toernooien te verwelkomen. Ieder jaar vindt hier het Open de France plaats. De golfbaan heeft een aantal jaar terug 10 maanden stilgelegen voor een ingrijpende renovatie om de baan voor te bereiden op de Ryder Cup in 2018. Doormiddel van de renovatie heeft de baan het nieuwste irrigatie en drainage systeem.  Deze uitdagende golfbaan werd als 6e beoordeeld in the Golf World in de Top 100 courses. Het is een uitdagende, snelle golfbaan die de golfer zeker op de proef stelt.

Le Golf National ligt een kleine 25 kilometer ten westen van Parijs. Gelegen in Guyancourt, in de buurt van het paleis van Versailles, krijgt u het gevoel van een baan in Florida en Ierland door elkaar heen. De Albatross baan van Le Golf National werd in 1987 gebouwd en geopend in 1990. De baan is ontworpen door Hubert Chesneau en von hagge Design Associates. Het idee achter de golfbaan was om het Frans Open en andere internationale toernooien te houden.

Sinds 1991 is vrijwel elk jaar het Frans Open georganiseerd op de Albatross baan. Vele bekende spelers, zoals McDowell, Montgomerie, Fleetwood en Kaymer hebben hier gewonnen.

Het is een harde, maar eerlijke baan die is gebouwd om de pro’s te testen. Het is volgens velen de moeilijkste baan in Frankrijk en een van de lastigste banen van de European Tour. De baan wordt onderhouden op waar tour-niveau. De greens zijn razendsnel, de fairway zeer groen en kortgemaaid en de rough is er hoog. Op de Albatross course ervaar je daadwerkelijk wat de pro’s op de European en PGA Tour wekelijks te lijf moeten gaan. De ervaring wordt compleet gemaakt door de gastvrije ontvangst met een goodiebag en het gratis gebruik van de geweldige oefenfaciliteiten.

In mei 2011 werd aangekondigd dat de Ryder Cup van 2018 zal worden gehouden op de baan van Le Golf National. De Albatross baan is een perfecte bestemming gebleken voor de Ryder Cup. De baan werd geloofd vanwege de vele heuvels die dienden als natuurlijke tribunes en de geweldig lastige slotholes die de Ryder Cup tot een waar spektakel maakten. Europa won de Ryder Cup door de overwinning van Francesco Molinari op Phil Mickelson. Sergio garcia werd door zijn overwinning op Rickie Fowler de meeste succesvolle Ryder Cup-speler ooit, doordat hij Nick Faldo op de lijst van totaal behaalde punten. De Ryder Cup van 2018 staat in het geheugen gegrift van veel golfliefhebbers en iedereen is het erover eens dat dit niet de laatste keer was dat de Ryder Cup hier is gehouden.

Het mooiste van dit alles is dat u hier zelf ook kunt spelen. Wij hebben dit zelf meermaals getest en raden iedereen aan om hier eens te gaan spelen. Het is zo’n mooie ervaring om te spelen waar de helden van de Ryder Cup gespeeld hebben. Het is bepaald geen makkelijke, maar wel een hele eerlijke baan. Het advies is hier om op de fairways te blijven! Overschat uzelf niet, neem een teebox naar voren en vind de fairways, dan speelt u hier een prachtige ronde en denkt u tussendoor ongetwijfeld meermaals aan de Ryder Cup.